top of page
golan_2560_291221.jpg

הקסם של רמת הגולן

סיורים עם מדריכים מקומיים

guide_02_icon_01_231221.png

2 לילות במלון מרום גולן

nights_icon_01_231221.png

זוהי הזמנה להרגיש איתנו את רמת הגולן, להתבונן במרחבים הפתוחים, ללכת בתוך יערות קסומים, להכיר אומנים מקומיים ונשים יוצרות, לשמוע את סיפור תושביה השונים, את סיפור אדמתה, להכיר אותה בדרך חדשה.

 

מלון מרום גולן בו נתארח, נמצא בתוך לוע הר געש, מלון מפנק בסביבת טבע פעילה וגועשת. נשהה בתוך שמורת טבע ענקית בעלת נוף פראי ומרהיב, יערות עתיקים, חיות בר החולפות מול העיניים, מטעים וכרמים ומעל הכל אוויר ממש, אבל ממש, צלול. אז תגידי, ישנת פעם בתוך הר געש?

מלון מרום גולן

מלון מרום גולן, השוכן בלוע הר הגעש בנטל, מהווה פנינה תיירותית בצפון רמת הגולן. אופיו הייחודי של המקום, יוצר סביבה בעלת ניחוח אירופאי.

 

בזכות מזג האוויר הטיפוסי למיקום המיוחד, בגובה של 1,000 מטר מעל פני הים, ניתן ליהנות לאורך כל עונות השנה משפע המרחבים, שמורות טבע מגוונות, פארקים וצמחייה אופיינית וייחודית, ולזכות בחוויה בלתי נשכחת אל מול החרמון, הר בנטל ויערות אלונים בני מאות שנים, העוטפים ומחבקים בירוק עז ומבריק. 

מה בתכנית?

יום 1

 

מגובה 1,165 מטר מעל פני הים, הנוף הנשקף מהר בנטל הוא באמת עוצר נשימה. לאן שלא מסתכלים נתקלים במלוא ההדר הגולני. אין כמו להתחיל את טיולנו בהרמת כוס חגיגית. את כוסותינו נמלא ביין מאחד מהיקבים המקומיים (הראשון, אך לא האחרון שנטעם ממנו...), נמתח את גופינו אחרי הנסיעה הארוכה, נשחרר את השרירים ובעיקר את הנפש, ונהיה מוכנות להתחיל במסע...

 

נסיעה קצרצרה תיקח אותנו אל מושב שעל. במושב הקטן, המוקף שטחי מרעה וחקלאות, הקימה ליטל עובדיה את ביתה ואת היקב שלה, יקב תל. הביקור ביקב הקטן והחדש הזה, הוא בעצם הצצה לתוך עולמה המרתק של ליטל. נפגוש אותה ונשמע ממנה על הדרך שעברה, על החלום והדרך להגשמתו, על גידול הענבים והפיכתם ליין, על האתגרים בגידול הענבים ועל האתגרים בחיים בגולן. תוך כדי השיחה, נלגום את היין (לפעמים ישירות מהמכל), נתפוס שלווה על המחצלת הפרוסה וננשנש ארוחת צהריים קלה ואיכותית עם מיטב התוצרת המקומית.

בשהותנו שם, נשמע על דמויות נוספות מעולם התיירות החקלאית המרתקת המתפתחת בשעל כמו גידול צמחי הלבנדר. בדרכנו למרום גולן, נעבור ליד השדות ונציץ ביופיים הסגלגל (בעונת הפריחה) כשברקע הרי הגליל באופק יוצרים גלויה מושלמת.

נגיע למרום גולן, ראשון קיבוצי הגולן, שיהיה ביתנו בימים הבאים. נתמקם בכפר הנופש ולאחר מנוחה קלה והתארגנות, נצא לחקור מעט את שבילי הקיבוץ. במרום גולן פזורים אלפי פסלי ברזל, פרי עבודתו הייחודית של יופ דה יונג, אומן ברזל ואיש מיוחד במינו. ניפגש עם יופ, נשמע ממנו את סיפורו, ואת סיפורם של פסליו המדהימים, כל זאת בעודנו מסתובבים בקיבוץ בין העצים המיוחדים, שאת חלקם לא ניתן למצוא כמעט בשום מקום אחר בארץ.

 

בשק בד שכל אחת תקבל נתחיל לאסוף מיני מציאות מהטבע הגולני העוטף אותנו, מציאות שישמשו אותנו בהמשך...

 

השנה היא 1989, עוד שבוע עבודה ארוך ומפרך בשטחי המרעה של רמת הגולן מגיע לקיצו. הבוקרים שבים לביתם שבמרום גולן עם עדר עצום בגודלו. בעוד שהסוסים מתמקמים באורווה, הבוקרים מתיישבים יחד מסביב למדורה, צולים בשרים עסיסיים וגומעים בירה טובה. עד מהרה התפשטה השמועה ועוד ועוד אנשים רצו לקחת חלק בחוויה השמחה הזו. המדורה הפכה למטבח, המחצלות למסעדה, אבל אווירת המרחבים ושמחת האכילה עם חברים נשארה עד היום. זהו סיפורה של מסעדת הבוקרים, בה נסעד היום.

יום 2

 

היום הזה מוקדש רובו ככולו לעולמן הנפלא של הנשים הדרוזיות. הבוקר נשים פעמינו אל מאג'דל שאמס - הגדול מבין ארבעת הכפרים הדרוזים בצפון הגולן, ולמעשה הישוב הגדול ביותר בגולן.

הכפר, שהיום הוא כבר למעשה עיירה קטנה, בת מעל 12,000 איש, עובר בשנים האחרונות תהליכים מאד מעניינים. מצד אחד נשמר בו אורח החיים הדרוזי המסורתי, ומצד שני המודרניזציה והפיתוח ניכרים בו מכל כיוון. היום ננסה לספר את סיפורו, את עברו ואת עתידו, דרך עיניהן של נשים בכפר; נשים שמכינות אוכל, שחולמות ומגשימות חלומות.

תלווה אותנו לאורך היום אשפית האוכל הדרוזי מונה, שתשלב בתוך היום סיפורים אישיים על מורכבות החיים הדרוזים בצפון הגולן, על האתגרים, על הקשיים, על ההצלחות ועל הגאוות.

נתחיל את ביקורנו צמוד לגבול, ליד גבעת הצעקות, מקום שעבור רבות מאיתנו מסמל את מאג'דל שאמס שהכרנו בעבר. נסתכל על גדר הגבול ומעבר לה אל תוך סוריה, נספר את סיפורו של הגבול הישראלי-סורי דרך העיניים הדרוזיות.

מכאן נצא לדרכנו בכפר, נפגוש את סאמר, שמכינה פאטייר, נריח ונטעם את התוספות השונות שמונחות ביד אומן על הבצק הרך. נראה ונטעם את ההשפעה הסורית על המאפים, וכמובן נשתה קפה.

נפגוש את נאוול, מהנשים האחרונות בכפר שמכינות פיתות על סאג' עצים, למעלה, באחת הנקודות הגבוהות בכפר. נשב איתה, נטעם מהפיתות הדקות כדפי נייר, נשמע על השינויים שעוברת החברה הדרוזית היום ועל האתגר הפיזי של מגורים במורדות החרמון הגבוהים. מחוץ לביתה נהנה מנקודת נוף ייחודית ממרומי הכפר.

זו הזדמנות נהדרת לשמוע מעט גם על אומנות מקומית. נפגוש את ווארדה ובעלה, זוג אומנים הגרים ויוצרים בכפר. בסטודיו הקטן שמתחת לביתה תספר לנו ווארדה את סיפורה האישי ואת סיפור עבודות יצירתה.

נפגוש גם את אעמל ומועטז, זוג אנשי רוח מדהימים, שפתחו את בית הקליה הראשון. נשמע מהם את סיפורם האישי, את משמעות השם של בית הקליה שלהם, ואיך כל הדברים מתחברים.

בשעת צהריים נגיע לביתה של מונה לארוחת צהריים מיוחדת במינה, מונה תשתף אותנו בסיפור חייה המרתק, ואיך הגיעה לעולם האירוח הביתי והסיורים הקולינאריים. הארוחה בביתה מופלאה, הסיפור מרגש לא פחות.

בסוף הארוחה, אמנם מדושנות ומלאות, אך לא נוכל להפרד מהכפר לפני שנדלג למפעל הכנאפה המקומי, לשמוע מעט על תהליך הכנת הכנאפה והבקלאווה, וכמובן לטעום את אחד הכנאפה הטעימים שיש...

אחרי כל השפע הזה, נשים פעמינו ליער אודם. יער זה, כמו נלקח מאגדות האחים גרים, הוא שריד קטן מיער קדום שכיסה חלקים נרחבים מהגולן. ביער מתחבאות להן הג'ובות, מה הן? איך נוצרו? ומדוע הן נקראות כך? את כל זאת ועוד נגלה תוך כדי הליכת טבע רגועה ונעימה.

נחזור לכפר הנופש בשעת אחר הצהריים למנוחה רגועה.

נסיים את היום בארוחת ערב עם מיטב התוצרת הגולנית.

יום 3

 

לאחר ארוחת בוקר, נצא מכפר הנופש בהליכה רגלית אל אחד ממסלולי הנוף היפים ביותר בארצנו הקטנטונת, מסלול חדש שסומן לאחרונה כחלק חדש משביל הגולן. אחרי הליכה קצרה יתחיל להחשף אלינו נופו הפראי של צפון הגולן, הקיבוץ ישאר מתחתינו, שוכן לו בשלווה בלוע הר הגעש, בעוד אנו נגיע אחרי עליה קלה ומתונה אל שביל המקיף את חלקו המזרחי של ההר. כל מרחב צפון הגולן והחרמון ייפרס מול עיננו; מאגרי המים, יער אודם, החרמון, שטחי החקלאות - לכל אחד מהם סיפור מיוחד. נצעד לצד שיחי אוג הבורסקאים (סומק), עצי אגס סורי, שזיף הדב ועוד צמחייה ייחודית לאזור זה. אם יתמזל מזלנו אולי נצפה בבעל חיים כזה או אחר. נגיע לפסלה של נאדיה כהן וילדיה. הפסל יובל לופן מקיבוץ גינוסר יצר את פסל זה ופסלים נוספים במסגרת יצירת שביל אלי כהן, וזו תחנה מספר 8, שם נשמע את סיפורו המופלא של "האיש שלנו בדמשק".

נגיע חזרה למרום גולן, לצ'ק אאוט. נסע נסיעה קצרה לקיבוץ עין זיוון. בקיבוץ עין זיוון שוכן לו מקום מיוחד עם סיפור מיוחד לא פחות. נפגוש שם אומן מקומי שיספר לנו את סיפורו ואת סיפור המקום. פה נשלוף כל אחת מאיתנו את שק ההפתעות שליווה אותה במשך הטיול ובעזרת כל מה שאספנו, נעשה וניצור.

לקינוח נדלג לבית החרושת "דה קרינה" קצת לראות וקצת לטעום מעולם השוקולד המופלא, סיום מתוק ומושלם למסע הצפוני שלנו.

תאריכים, מחירים ועוד

מחירים

  • מחיר לאשה בחדר זוגי: 3,100 ש"ח

  • תוספת שדרוג לסוויטה לאישה בחדר זוגי: 150 ש"ח (לשני לילות)

  • מחיר לאשה בחדר טריפל: 2,950 ש"ח

  • תוספת סינגל (ע"ב מקום פנוי): 780 ש"ח

תאריכים

 

  • הטיול מתאים לקבוצה שמתארגנת יחד, בהתאם לתאריכים המתאימים לקבוצה.

המחיר אינו כולל

  • נסיעות למרום גולן ובחזרה

  • הוצאות אישיות

  • ארוחות שאינן מצויינות ב'מחיר כולל'

המחיר כולל

 

  • 2 לילות במלון מרום גולן – חדרים משודרגים מסוג בקתות

  • כלכלה: ע"ב חצי פנסיון – ארוחות בוקר וערב + ארוחת צהריים קלה בהגעה + ארוחת צהריים בבית של מונא

  • סיורים מודרכים כמפורט בתכנית

  • הסעות מאורגנות ביום מס' 2 ו-3

  • כניסות לאתרים

  • ביקור ביקב

  • סיור עם אמן

  • סיור קולינרי

  • סדנת יצירה

  • סיור במפעל שוקולד

הערות

 

  • ההתניידות למלון ובחזרה ממנו הינה ברכבים פרטיים, במידת הצורך נארגן הסעה מאורגנת למעוניינות בכך, בתוספת תשלום.

  • בכל החדרים המיטות מופרדות לנוחיותכן ל-2 מיטות יחיד.

  • סדר המפגשים והתכנים יכולים להשתנות בהתאם לזמינות בשטח.

  • במידת הצורך נערוך התאמות הקשורות לקורונה, על פי דרישות משרד הבריאות.

דמי ביטול לאדם

  • אם מועד הביטול חל עד 14 יום ממועד ההרשמה: דמי ביטול בהתאם לחוק הגנת הצרכן, כמפורט בעמוד תנאים כלליים.

  • מ-15 יום ממועד ההרשמה ועד 31 ימי עבודה לפני יציאת הטיול: ללא דמי ביטול.

  • מ-30 ימי עבודה ועד 8 ימי עבודה: ביטול בסך 900 ש"ח.

  • מ-7 ימי עבודה ועד 4 ימי עבודה: ביטול בסך 1250 ש"ח.

  • מ- 3 ימי עבודה: דמי ביטול מלאים.

תנאי תשלום

 

  • תשלום ראשון בסך 500 ש״ח לאדם עם העברת טפסי ההרשמה.

  • את יתרת התשלום ניתן לשלם ב-3 תשלומים בכרטיס אשראי/העברה בנקאית עד 3 שבועות לפני מועד היציאה.

why_background_final_01_231221.jpg

למה עם סורנגה?

אני אוהבת ומסוקרנת מהעולם הסובב אותנו. בבית החוויות של סורנגה שמתי לי למטרה ליצור טיולי עומק; היכרות עם החיים המקומיים ללא פילטרים של תיירים, במידת האפשר, מפגשים אמיתיים של לב אל לב עם תושבי המקום ואירוח בבתים מקומיים.

אני בעלת ניסיון של כ - 20 שנים בתיירות; הוצאתי טיולי נשים לעולם, הדרכתי טיולי נשים להודו יותר מעשור, בניתי טיולים פרטיים להודו, יפן וספרד.

רמת הרזולוציה בבניית הטיולים שלי הינה גבוהה במיוחד. הפרטים הקטנים עושים את ההבדל לתחושתי.

אני מאמינה בחוויה עוטפת; כזו שנותנת מקום לרוח, גוף ונפש ויוצרת באהבה וברוחב לב.

אשמח להכיר וליצור עבורך חווית חיים.

bottom of page